George Meertens

George Meertens
Corpus Intimus

George Meertens, geboren 1957 in Stein (NL).

Na een jaar kunstgeschiedenis gestudeerd te hebben aan de universiteit van Amsterdam verhuisde hij naar Breda waar hij kunstacademie St. Joost voltooide. Sinds 1981 werkt hij als beeldend kunstenaar.

In 2007 voltooide hij de opleiding tot beeldend therapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en begon te werken in PZ Bethaniënhuis te Zoersel. 

Hoogtepunten zijn de solotentoonstelling ‘Schilderen’ in Museum De Pont, Tilburg (NL) in 2011. Hierbij verscheen het boek ‘Sublacus’ met schilderijen tussen 2007 en 2011. In 2015 nam hij deel aan de tentoonstelling Silence Out Loud samengesteld door Joost Zwagerman. Zijn tweede boek ‘Loutering’ werd eind 2016 met een tentoonstelling gepresenteerd in de tentoonstellingsruimte Park, Tilburg. In 2017 was er werk te zien in de tentoonstelling ‘Kairos Castle’ samengesteld door Joke Hermsen. In 2018 nam hij deel aan het International Painting Symposium Mark Rothko in Daugavpils Mark Rothko art Centre (LV) en aan de groepstentoonstelling Icon/Icons/Essencies in het Mikhail Bulgakow Museum in Kiev (UA).

De tentoonstelling ‘Corpus Intimus’ bij elimart biedt een inzicht in zijn schilderen vanaf 2009 tot nu en is zo samengesteld dat zij een verbinding tot stand brengt tussen de kennis van de cisterciënzer moeders en vaders uit de vroege middeleeuwen en hedendaagse psychotherapeutische modellen. Als kunst mooi kan zijn, aan het denken kan zetten of kan shockeren dan lijkt het vanzelfsprekend dat kunst ook helend kan zijn.


Emmaus
PC Bethanië
elimart